PETITS EXPLORADORS!

Després d’unes llargues vacances de Nadal tornem a Dinamo-Kids amb molta energía. S’apropa el bon temps, Carnaval, Setmana Santa i un munt d’activitats presencials i a distància per passar-ho més que bé.

Aquest any ens convertim en investigadors, exploradors, inventors i aventurers. Tenim un objectiu clar: descobrir qui va ser el pirata George Lehmann i on s’amaga el seu tresor. Però per aconseguir-ho haurem de superar moltes proves i obstacles. Esteu preparats?

Els nostres alumnes ja estàn en marxa!
Si us animeu podeu seguir l’activitat des de casa! Per participar només heu de fer la vostra inscripció i nosaltres us farem arribar totes les consignes al vostre mail.

Ja estem seguint les primeres pistes!
El tió de Nadal, entre d’altres coses, ens ha cagat una carta on ens explica per a què serveix cada regal. Per als que no sabeu de què va tot això dels regals: cada any el tió ens sorpren amb joguines, eines i materials que fem servir durant el curs. Aquest any a més dels regals, hem rebut una carta. Aquí la teniu: (click a la imatge per continuar llegint)

L’aventura no ha fet més que començar, i necessitem la vostra ajuda per resoldre el misteri i trobar el tresor. Us animeu?

*

PISTA Nº1

Aquí teniu la primera pista!
Desxifreu aquesta frase feta en escriptura especular. Necessitareu un mirall!

Si endevineu quin científic, enginyer, inventor, anatomista, escultor, arquitecte, urbanista, naturalista, músic, poeta, filòsof i escriptor feia servir aquest tipus d’escriptura us compartirem la següent pista.
Podeu enviar la resposta indicant el vostre nom i cognom al següent mail: dinamokidsbarcelona@gmail.com

Durant dies hem estat a les fosques buscant el tresor i hem passat una mica de por. A vosaltres us agrada la foscor? Què vol dir ser valent? En aquesta aventura parlem de la por i de com és d’important sentir-la, per aquest motiu us animem a fer un dibuix del pirata George Lehmann. Com us l’imagineu?

Van existir els pirates? Com eren i què feien? Aquí us deixem informació i alguns enllaços d’interès:

Va de Pirates!

-El pirata és sovint descrit amb una ferida a la cara, borni amb un pedaç sobre l’ull, i amputat d’una mà, reemplaçada per un ganxo. Ha perdut sovint també una cama a causa de la gangrena o d’una bala de canó, i es recolza llavors en una cama de fusta. Aquesta imatge, en part veritable, era també vàlida per als mariners del rei.
-Molt al començament, cada vaixell de pirates tenia la seva pròpia bandera i les víctimes no sabien el que volia dir. A poc a poc, les banderes es van fer generals i tenien cadascuna una significació diferent.
-Els pirates utilitzen una bandera negra representant ossaments humans ja que són reputats per no fer presoners.
-Els pirates utilitzen temibles flotes i vaixells de guerra.
-Els pirates amaguen el seu tresor en una illa i marquen l’emplaçament sobre un mapa del tresor.
-Els pirates estan sovint acompanyats d’un lloro.
-El capità és un home avar, cruel i dolent que furta la majoria del botí.
-Els pirates beuen rom en enormes ampolles o gorg, per tal de donar-se valor.
-A la vesprada, els pirates són sovint presos per la nostàlgia.


La paraula pirata prové del terme grec πειρατης, la mateixa derivació del verb πειραω (piran), que significa «esforçar-se en», «intentar de», «temptar la seva sort a l’aventura», i del llatí pirata, «el que tempta la fortuna, el que emprèn». Llegir més

PIPPI LANGSTRUMP
TROBEN UN TRESOR AL REGNE UNIT!

El món està ple de coses, i és realment necessari que algú les trobi.

Mentre continuem buscant el tresor ens hem engrescat i ja estem fent la nostra disfressa de carnaval. A l’abordatge!!!!