Benvinguts

 

 

Dinamo-Kids neix de la inquietud i les ganes d’experimentar de dues joves amants de les tècniques artístiques artesanals. Amb una mirada al passat, fem servir eines i procediments actuals per construir un futur més conscient, més respectuós, més amable, lliure i ample.

Com Treballem

 

 

El projecte pedagògic Dinamo-Kids reflecteix l’esperit d’un model d’educació basat en el respecte al ritme dels infants i a la seva individualitat per tal de crear-los passió per aprendre lliurement. Treballem en petits grups i amb la col·laboració d’especialistes en la divulgació cultural, artística i científica.

Projecte Pilot Constant

 

Els tallers es basen en la improvisació que parteix dels neguits dels alumnes, i es desenvolupen de forma natural i espontània, tot i l’existència d’unes bases prèviament programades. Els alumnes decideixen, en múltiples ocasions, el camí a seguir i les propostes que volen tractar, convertint-los així en el nucli del projecte.

Per a nosaltres no són tan rellevants els resultats com el fet de gaudir del procés i entenem el treball creatiu com una “excusa per a l’inici de noves dinàmiques entre el grup”.

Activitats de Descoberta

 

Entenem l’art com un llenguatge més, i per tant una eina fonamental per a representar el món i descobrir-ne la seva complexitat, com un llenguatge que té l’avantatge de connectar amb les emocions, permetent establir un diàleg entre les diferents sensibilitats. Però sobretot entenem l’art com una activitat que genera coneixement, i l’educació en l’art com a un procés que implica pensar, ser creatius i relacionar conceptes. Un procés, per tant, necessari i idoni per a treballar la capacitat crítica; una eina de transformació i creixement personal.

Educar la Mirada

 

La cultura visual està present en tot el trajecte vital de les persones, forma part de les experiències que alimenten els coneixements, el pensament, les emocions i les referències simbòliques que configuren les identitats individuals i socials. La cultura visual ens educa, tant a l’aula com a fora, en qualsevol moment, en un context de sobreexposició audiovisual en el qual infants i joves passen hores i hores mirant i interaccionant amb les pantalles.
Fem que l’acte de mirar no sigui un exercici irreflexiu sinó que permeti desenvolupar la pròpia creativitat a la vegada que la responsabilitat i l’esperit crític.

El nostre principal objectiu és despertar l’interès i la motivació per aprendre!

 

“Quant més sàpigues mirar fora
més creixeràs per dins.
Mirar és la forma d’eixamplar el
nostre espai interior»

 

ARTESANIES

 

Tècniques i Procediments Artístics

 

Tots els tallers que oferim estàn orientats cap a l’estudi i l’experimentació perceptiva, expressiva i comunicativa dels elements bàsics
vinculats als llenguatges de la creació plàstica visual i sonora: llum i color, textura, volum i forma.

Treballem continguts on es combinen dinàmiques participatives i d’anàlisi adaptades a cada edat, sempre amb una visió interdisciplinar i de treball en xarxa.

Generem recorreguts concrets a l’hora de desenvolupar les diferents activitats oferint múltiples opcions dins els diversos sistemes de treball.

 

Desenvolupem diversos projectes mitjançant diferents tècniques i procediments artístics:
ARTS PLÀSTIQUES
ARTS VISUALS
ARTS APLICADES
ART I DISSENY
ART SONOR
ARTS ESCÈNIQUES

JUGAR TAMBÉ VOL DIR APRENDRE

 

Aprofundim en l’adquisició de coneixements mitjançant la plàstica, l’exploració i el joc.

Desenvolupem habilitats socioemocionals, afrontem reptes, exercitem la creativitat,

posem en pràctica habilitats comunicatives i motores.

 

Quan juguem, les hormones de l’estrès disminueixen (deixem a banda preocupacions) i el nostre cervell genera oxitocina (plaer),
dopamina (motivació), serotonina (regulació emocional) i endorfines (felicitat).

 

 

“Si vols construir un vaixell, 

no comencis buscant fusta,

tallant taules o distribuint la feina,

sinó que primer has d’evocar als homes

l’anhel del mar lliure i ample

 

Cita d’Antoine de Saint-Exupéry, autor d’El Petit Príncep

 

ON SOM

Un espai alternatiu de creació i experimentació artística.