El Bosc de Tardor

Tardor, rerevera, primavera d’hivern, santmiquelada (santamiquelada) o més poèticament autumne

 

A la tardor els dies s’escurcen progressivament i les nits s’allarguen, les plantes caducifòlies perden la clorofil·la i les fulles esdevenen groguenques o vermelloses com a pas previ a la seva caiguda.

Quan arriba el cap de setmana sortim a caminar al bosc o a la muntanya a collir bolets, i recol·lectar fulles, troncs i tota mena de fruits i closques que trobem pel camí (glans, pinyes, castanyes.. ) però el que realment ens agrada és arribar al taller amb un munt d’idees per fer bonics treballs manuals!

Sortiu a caminar i obriu bé els ulls!!

I si us animeu, veniu a celebrar l’arribada de la tardor amb nosaltres!!! Porteu els vostres tresors que en farem meravelles!

 

 

 

 

Taller d ‘Amanita Muscària i altres Bolets Imaginaris

 

El reig de fageda o reig bord és un fong basidiomicet verinós i psicoactiu, un dels molts del gènere Amanita. Es fa en boscos de coníferes i de caducifolis, on neix cap a final d’estiu o a l’entrant de la tardor. Nadiu de les regions temperades i boreals de l’hemisferi nord, el reig bord s’ha introduït accidentalment en molts països de l’hemisferi sud, generalment com a simbiont amb plantacions de pins, i actualment és una espècie cosmopolita vertadera.

Vine a fer el teu bolet! Descobrirem les diferents espècies i aprendrem a ser bons boletaires posant l’accent en la bona conducta i el respecte pel medi ambient per tal de conscienciar de l’actual situació i massificació als boscos de Catalunya.

L’arbre familiar

 

Glans, pinyes, castanyes, pals, troncs, uns bons ulls, cola, vernís, i llestos! La família al complet!

 

Estergits amb fulles caigudes

 

Estampem unes boniques bosses amb plantilles fetes a partir de motius de tardor!