CHROME MUSIC LAB

CHROME MUSIC LAB

Avui hem descobert un munt d’experiments digitals. I quan diem un munt és un munt. Ens hem emocionat amb Google i el seu magnífic projecte Chrome Experiments. Una mostra del treball de codificadors que estan pressionant els límits de la tecnologia, creant experiències web úniques i boniques. Trobareu enllaços útils a tot el lloc per crear els vostres propis experiments i també podeu explorar recursos com WebGL Globe i el seu taller d’eines. Un dels que més ens ha cridat l’atenció, és aquest: https://experiments.withgoogle.com/collection/startwithone

FEU-NE UN BON ÚS!
SUPERVISEU SEMPRE EL CONTINGUT, AJUSTEU LA VOSTRA SEL·LECCIÓ A LA FRANJA D’EDAT RECOMENADA,
UTILITZEU EL RECURS EN PETITES DOSIS,
NO SOBREPASEU EL TEMPS RECOMANABLE D’EXPOSICIÓ A LA PANTALLA 🙂

Amb els més petits ens hem decidit per aquest:

SONG MAKER

La sinestèsia és, en neurofisiologia, una condició neurològica en la qual els sentits es combinen de forma poc corrent, aquesta condició comporta una assimilació conjunta o interferència de diversos tipus de sensacions de diferents sentits en un mateix acte perceptiu. És a dir, un estímul propi d’una modalitat sensorial promou una activació d’altres modalitats sensorials representades en diferents zones cerebrals. L’activació d’un sentit estimula l’activació d’un altre. Per tant, els sinestèsics tindran sensacions característiques d’altres sentits en un mateix acte perceptiu de manera automàtica i involuntària. Per exemple: escoltar colors, veure sons i percebre sensacions gustatives en tocar un objecte amb una textura determinada.

La sinestèsia és un fenomen real, és una autèntica percepció. No és una qüestió d’associació mental.

La primera descripció de la sinestèsia s’atribueix a Georg Tobias Ludwig Sachs, qui el 1812 va descriure en la seva tesi doctoral els colors que ell veia mentalment cada cop que pensava en les lletres de l’abecedari, nombres, dies de la setmana i quan escoltava notes musicals.

https://musiclab.chromeexperiments.com/Song-Maker/